Marja-Leena 11

malla-3.jpg  

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Marja-Leena Kytölä 70 vuotias paljasjalkainen Hankasalmelainen.  Naimisissa, kaksi lasta jo pesästä lentäneet ja kolme lastenlasta.

Mitä teet, olet tehnyt työksesi elääksesi?

Työurani aloitin vuonna 1969 kunnan koulukeskuksen keittiöllä. Vuosien myötä tehtävät muuttuivat uusien organisaatioiden myötä. Ansaitulle eläkkeelle pääsin 2014, eli 45:n palveluvuoden jälkeen palvelupäällikkönä, jonka vastuualueeseen kuului ruokapalvelu, siivouspalvelu, kiinteistöpalvelut sekä laitosapulaiset.

Mitä harrastat, mihin osallistut?

Olen liikunnallinen ihminen, joka tykkää ulkoilla koiran kanssa, marjastaa, sienestää, mökkeillä jne. Sen lisäksi olen järjestöihminen ja osallistun mielelläni  järjestötoimintaan. Elämässä ei saa unohtaa myöskään kulttuurin tuomaan voimaan ja itse toteutan sitä laulamalla.   Kuitenkin tämän hetken rakkain harrastua on osallistua  lastenlasten elämän tukemiseen.

Osallistutko politiikkaan, miten?

Olen Vasemmistoliiton jäsen ollut sen perustamisesta lähtien ja toiminut eritasoilla aktiivisesti. Paikallisesti olen osastomme varapuheenjohtaja. Eläkeläiset ry:n Hankasalmen osaston vetovastuussa yli viisi vuotta. Aikaisemmin olen toiminut kunnanvaltuutettuna useamman kauden, mutta tehtävieni kunnassa muuttuessa kävin esteelliseksi osallistumaan vaaleihin. Nyt nuo asiat eivät enää rajoita osallistumistani, joten mukana ollaan.  Kuluvan kauden olen ollut valtuuston lisäksi kunnanhallituksen 1vpj.

Miksi olet lähtenyt ehdokkaaksi, mitä tavoittelet?

Halu olla niiden puolestapuhuja, jotka eivät itse siihen kykene. Halu vaikuttaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Tavoitteisiini kuuluu olla aito ja rehellinen  päätöksentekijä.  Kuunnella ja keskustella, olla äänestäjien arvoinen vaikuttaja.

Mitä Vasemmistoliitto/vasemmistolaisuus sinulle merkitsee?

Vasemmistolaisuus pitää sisällään ne arvot, jotka ovat minulle tärkeitä, jotka ovat vaikuttaneet elämääni. Elämä pitää perustua tasa-arvoisuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja elämän kunnioittamiseen.

Tärkeimmät asiat/teemat joita tulet pitämään esillä?

Suurista muutoksentuulista johtuen monet isot asiat ovat ”vaiheessa”. Milloin ne ratkeavat sen aika näyttää. Mitä jääkään kunnan päätettäväsi ja milloin, täytyy tapahtua kuntalaisia kuullen. On huolehdittava niistä asioista, jotka antavat mahdollisuuden kaikenikäisten ihmisten kokea  Hankasalmi elämisen arvoiseksi kunnaksi

 

Mitä muut haluat kertoa esittelyssäsi?

Rakastan Hankasalmea ja haluan edelleen kantaa vastuuta sen kehittymisestä. Kun on ollut tilaisuus katsella asioita hieman isommistakin ikkunoista, tuo tunne on vain voimistunut.