Tapio 6

       tapio-310.jpg

Kuka olet, mistä tulet?

Tapio Hult  tammikuussa muuttanut Kirkkorannantielle, yli 7 vuotta asuin Tapsan Tuvalla kirkonkylän taajamassa, sitä ennnen Piippaharjussa 28 vuotta. Syntyisin Pirttimäestä.

Mitä teet, olet tehnyt työksesi elääksesi?

Yli 20 vuotta Tielaitoksella kuorma-autonkuljettajana. Yli seitsemän vuotta Tapsan Tuvalla yrittäjänä ja ympärivuorokautisena perhehoitajana pääasiassa omaishoitajien lomitusta ja vapaapäivien järjestämistä. Pesula, majoitus, kokous-ja juhlapalveluja.

Mitä harrastat, mihin osallistut?

Yhdistystoimintaa ja yhteisten asioiden hoitamista. Näissä riittää pakertamista niin paljon kuin voimia ja aikaa riittää. Hankasalmen Vasemmistoliiton sihteeri. Pilkkiminen ja tanssiminen tuntuu vaihteeksi mukavalta eläkeläisen ajanvietteeltä.


Osallistutko politiikkaan, miten?

Tällä hetkellä keskityn vakavasti kunnallispolitiikkaan kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana ja kunnanvaltuuston jäsenenä. Kunnallispolitiikkaan olen osallistunut yli 30 vuotta. Ay-politiikassa olin aktiivisesti mukana liittotason päätöksenteossa yli 15 vuotta.

Miksi olet lähtenyt ehdokkaaksi, mitä tavoittelet?

Jatkokautta kunnanvaltuustoon, siellä pystyy vaikuttamaan kuntalaisten arjen asioihin, kun jaksaa tehdä kovasti työtä. Maakuntauudistus ja sosiaali- ja terveydenhoidon uudistaminen ovat tulevankin valtuustokauden haasteita. Toivon paljon ääniä Vasemmistoliiton ehdokkaille, jotta saamme lisää vaikutusvaltaa päätöksentekoon.


Mitä Vasemmistoliitto/vasemmistolaisuus sinulle merkitsee?

Tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta, heikommista huolehtimista. Olen pitkänlinjan vasemmistolainen liittynyt SKDL:n jo 1974. Arvopohja on pysynyt samanlaisena yhteiskunnan kehittymisestä huolimatta, nyt juuri tarvitaan yhteisöllisyyttä ja syrjäyttämisen ehkäisyä markkinavoimien vastapainoksi.

Tärkeimmät asiat/teemat joita tulet pitämään esillä?

Vanhusten hoito ja huolenpito. Meillä ei ole varaa jättää vanhuksiamme heitteille vaikka rahaa tarvitaan moneen muuhunkin kuntapalveluun. Lapset, vanhukset ja vammaiset tulevat ensin.

Mitä muut haluat kertoa esittelyssäsi?

Kuntalaiset äänestämään sillä on vaikutusta elämääsi. Kunnallisvaalit ovat tärkeämmät kuin presidentin vaalit, miksi jättäisit käyttämättä vaikutusvaltaasi.